10-12 bufféportioner/1 långpanna
25 g jäst
3,5 dl ljummet vatten
3 msk olivolja
1 tsk salt
ca 9 dl vetemjöl
2 hg blåmögelost (brieost funkar också)
2 mjuka päron
4 msk färsk timjan, finhackad
olivolja till pensling
1 tsk flingsalt
Blanda jästen med det ljumna vattnet så att den löser sig. Tillsätt resten av vattnet, olivolja, salt och vetemjöl. Arbeta degen ordentligt, 5 min. i maskin eller 10 min. för hand. Degen ska vara ganska så lös, tillsätts för mycket mjöl blir brödet lätt kompakt. Täck bunken med en bakduk och låt jäsa i 50-60 minuter.
Olja in en långpanna med lite olja. Häll ut degen direkt på plåten och tryck ut den till en ca 2 cm tjock brödkaka. Smula sönder osten och skiva päronen tunt och tryck ner allt i degen. Pensla med olivolja, strö över timjan och strö över flingsalt. Grädda i mitten av ugnen i cirka 30 minuter (225 grader) eller tills brödet fått fin färg.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
God, enkel och krämig pastasallad som kan/ska göras i god tid innan man ska äta den. Passar bra till kött och kyckling. 12 personer 1 lit...
-
5 dl vita vinbär 1 dl vatten 100 g smör 2 ägg 2 dl socker Koka vinbär med vatten. Mosa lite i vinbären så att saften kommer ut ord...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar