En riktigt spansk (efter)rätt är detta. Det påminner mycket om fattiga riddare och passar bra att göra om man har gammalt torrt bröd hemma.
Dela vitt formbröd eller baguetter i lagom stora bitar.
Vänd först bitarna i mjölk blandat med lite socker.
Vänd dem sedan i uppvispat ägg.
Fritera (steka funkar också) därefter i solrosolja eller annan neutral olja tills brödbitarna fått färg på båda sidor.
Vänd tillsist de friterade brödbitarna i socker blandat med kanel. Servera ev. med lite glass.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
God, enkel och krämig pastasallad som kan/ska göras i god tid innan man ska äta den. Passar bra till kött och kyckling. 12 personer 1 lit...
-
5 dl vita vinbär 1 dl vatten 100 g smör 2 ägg 2 dl socker Koka vinbär med vatten. Mosa lite i vinbären så att saften kommer ut ord...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar