8-10 passionsfrukter
3 dl vispgrädde
3 äggvitor
3 msk florsocker
ev. några droppar citron
färsk frukt till servering, t ex mango, papaya, passionsfruktskött
myntakvistar eller citronmelisseblad
Dela passionsfrukterna på mitten och gröp ur fruktköttet med en sked.
Passera genom en sil så att kärnorna kommer bort. Smaka ev. av med några droppar citron.
Vispa äggulor och socker till en pösig kräm. Vänd ner passionsfruktjuicen.
Vispa grädden hårt. Vänd ner den.
Lägg plastfolie i en form som rymmer ca 1,5 liter. Häll ner smeten i formen och frys allt i minst 4 timmar.
Ta upp ur frysen och stjälp upp parfaiten på en skärbräda. Skär i skivor och servera tillsammans frukt, myntakvistar/citronmelisse och lite passionsfruktskött med kärnor.
Vit chokladsås är också gott till!!!
onsdag 1 juni 2011
Passionsfruktparfait med exotiska frukter
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Idag när jag gjorde tomatsoppa blev jag väldigt sugen på nybakta frallor och började leta efter recept till snabbakade frallor. Hittade då d...
-
4 portioner 350 g okokt pasta 5 hg kassler 1/3 gurka 1 liten burk majs 1/2 fetaost 5 finstrimlade soltorkade tomater + 1...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar