8-10 passionsfrukter
3 dl vispgrädde
3 äggvitor
3 msk florsocker
ev. några droppar citron
färsk frukt till servering, t ex mango, papaya, passionsfruktskött
myntakvistar eller citronmelisseblad
Dela passionsfrukterna på mitten och gröp ur fruktköttet med en sked.
Passera genom en sil så att kärnorna kommer bort. Smaka ev. av med några droppar citron.
Vispa äggulor och socker till en pösig kräm. Vänd ner passionsfruktjuicen.
Vispa grädden hårt. Vänd ner den.
Lägg plastfolie i en form som rymmer ca 1,5 liter. Häll ner smeten i formen och frys allt i minst 4 timmar.
Ta upp ur frysen och stjälp upp parfaiten på en skärbräda. Skär i skivor och servera tillsammans frukt, myntakvistar/citronmelisse och lite passionsfruktskött med kärnor.
Vit chokladsås är också gott till!!!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Ett riktigt 80-tals recept är detta. Det är ganska så fett men väldigt gott. Idag kanske man inte använder konserver på samma sätt som för 3...
-
Denna sås passar riktigt bra till stekt och grillat kött. T o m mina barn tycker att den är god. Enklare såsrecept får man leta efter... 4...
-
Dag 1, kväll: 100 g rågsurdegsgrund 200 g vatten 250 g rågmjöl 175 g vetemjöl special 15 g honung 6 g salt Blanda samman alla in...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar