onsdag 1 juni 2011

Passionsfruktparfait med exotiska frukter

8-10 passionsfrukter
3 dl vispgrädde
3 äggvitor
3 msk florsocker
ev. några droppar citron
färsk frukt till servering, t ex mango, papaya, passionsfruktskött
myntakvistar eller citronmelisseblad

Dela passionsfrukterna på mitten och gröp ur fruktköttet med en sked.

Passera genom en sil så att kärnorna kommer bort. Smaka ev. av med några droppar citron.

Vispa äggulor och socker till en pösig kräm. Vänd ner passionsfruktjuicen.

Vispa grädden hårt. Vänd ner den.

Lägg plastfolie i en form som rymmer ca 1,5 liter. Häll ner smeten i formen och frys allt i minst 4 timmar.

Ta upp ur frysen och stjälp upp parfaiten på en skärbräda. Skär i skivor och servera tillsammans frukt, myntakvistar/citronmelisse och lite passionsfruktskött med kärnor.

Vit chokladsås är också gott till!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg