onsdag 15 juni 2011

Kladdkaka med marshmallows och mariannefluff

4 msk kakao
1,5 dl vetemjöl
3 dl strösocker
2 ägg
en nypa salt
100 g smält smör
en stor näve minimarshmallows

Mariannefluff:
3 dl vispgrädde
1 påse mariannekarameller

Börja med mariannefluffen som bör göras minst 6 timmar innan servering eller helst dagen innan. 

Lägg mariannekaramellerna i en påse, linda in den i en handduk och krossa karamellarna med en kavel. Häll grädde i en kastrull och värm upp till strax innan den börjar koka (får ej koka!!!). Häll i mariannekrosset och rör tills det smält helt. Ställ blandningen i kylen i minst 6 timmar. 

Vid servering: Vispa mariannegrädden med en elvisp tills den blir lagom hård. 

Rör ihop alla ingredienser till kladdkakan och häll i en smord och bröad form. Grädda i 150 grader, ca 30 minuter. 

Servera kladdkakan tillsammans med mariannefluff och marshmallows. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg