tisdag 7 juni 2011

Honungsrostade rotsaker med chèvre

Passar perfekt till grillat istället för t ex potatis eller något annat. Fungerar också som egen vegetarisk rätt. Om det är någon rotsak man inte tycker om eller har hemma så går det alldeles utmärkt att utesluta eller tillsätta någon annan.

4 personer

3 hg chèvre
5 medelstora potatisar, fast sort
2 morötter
1 bit rotselleri
2 rödlökar
1 msk olivolja
2 msk flytande honung
1 msk finhackad färsk rosmarin
salt och vitpeppar

Skala potatisar, morötter och selleri. Skär allt i centimeterstora bitar. Förkoka morots- och selleribitarna så  råheten släpper. Potatisen behöver inte förkokas.

Blanda avrunna rotsaker, potatis och grovhackad rödlök på en långpanna. Tillsätt olivolja, salt och vitpeppar. Rosta rotsakerna i 225 graders ugn till dess de får lite färg. Blanda i bitar av chèvre, flytande honung och finhackad rosmarin. Sätt in allt i ugnen igen och rosta till dess osten börjar smälta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg