ca 18 stycken
1 paket vaniljvisp, 2,5 dl
25 g jäst för söta degar
3 msk socker
1 krm salt
2 msk rumsvarmt smör eller margarin
ca 4,5 dl vetemjöl
Fyllning:
4 msk sylt eller nutella eller........ vad du tycke är gott
Pensling och garnering:
1 ägg
pärlsocker
Värm vaniljvispen till fingervarm temperatur. Smula ner jästen i en degbunke och slå vaniljvispen över. Rör om tills jästen är upplöst.
Tillsätt socker, salt och det rumsvarma smöret. Blanda ner lite mjöl i taget och arbeta samman till en blank men ganska lös deg.
Klicka med hjälp av två vattensköljda skedar upp degen i bullformar, ställ bullarna att jäsa till knappt dubbel storlek, det tar ca 35-40 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
Pensla de färdigjästa bullarna med lätt uppvispat ägg. Tryck försiktigt en fördjupning i varje bulle och fyll med en klick fyllning. Strö pärlsocker över.
Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 6-7 minuter.
söndag 12 juni 2011
Vaniljbullar med sylt eller nutella (eller vad man vill...)
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
-
Gjorde denna fyllning till ett lager i en prinsesstårta förra veckan. Den blev mycket uppskattad - både av stora och små. Receptet räcker ti...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar