Denna marinad har jag använt till fläskfilé - det blev riktigt gott. Lägg gärna köttet i marinad ett dygn innan det ska grillas.
1 msk sambal oelek
1/2 dl rött matlagningsvin
1/2 dl vatten
1 msk olja
1 msk soya
1 msk honung
1/2 tsk timjan
2 msk balsamvinäger
Rör ihop alla ingredienser till marinaden. Putsa köttet och lägg det i dubbla plastpåsar. Häll över marinaden och ställ kallt. Vänd gärna påsen med köttet någon gång ibland.
onsdag 22 juni 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
God, enkel och krämig pastasallad som kan/ska göras i god tid innan man ska äta den. Passar bra till kött och kyckling. 12 personer 1 lit...
-
5 dl vita vinbär 1 dl vatten 100 g smör 2 ägg 2 dl socker Koka vinbär med vatten. Mosa lite i vinbären så att saften kommer ut ord...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar