Denna marinad har jag använt till fläskfilé - det blev riktigt gott. Lägg gärna köttet i marinad ett dygn innan det ska grillas.
1 msk sambal oelek
1/2 dl rött matlagningsvin
1/2 dl vatten
1 msk olja
1 msk soya
1 msk honung
1/2 tsk timjan
2 msk balsamvinäger
Rör ihop alla ingredienser till marinaden. Putsa köttet och lägg det i dubbla plastpåsar. Häll över marinaden och ställ kallt. Vänd gärna påsen med köttet någon gång ibland.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Dag 1, kväll: 100 g rågsurdegsgrund 200 g vatten 250 g rågmjöl 175 g vetemjöl special 15 g honung 6 g salt Blanda samman alla in...
-
Ett riktigt 80-tals recept är detta. Det är ganska så fett men väldigt gott. Idag kanske man inte använder konserver på samma sätt som för 3...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar