225 g margarin
4,5 dl mjöl
2 krm salt
1 dl vatten
Arbeta ihop alla ingredienser till en pajdeg. Tryck ut den i en stor pajform och låt den stå kallt en stund innan den förgräddas i 225 grader 10 minuter.
5 hg blandfärs
2 gula lökar
1-2 hg brynt svamp (eller en burk champinjoner)
1 1/4 tsk salt
1 1/2 krm peppar
1 msk mjöl
1-2 dl vatten (det kan bli lite för löst om man tar 2 dl, så ta i lite åt gången.)
1-2 msk senap
1/2 - 1 msk soja
Bryn köttfärsen. Blanda i de andra ingredienserna och låt koka några minuter.
1,5 dl gräddfil
ostskivor
vallmofrö
Tillsätt gräddfilen, nu får inte köttfärsröran koka mer. Häll den i pajformen, täck med ostskivor och vallmofrö. Gratinera 20 minuter, 225 grader.
lördag 11 juni 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
God, enkel och krämig pastasallad som kan/ska göras i god tid innan man ska äta den. Passar bra till kött och kyckling. 12 personer 1 lit...
-
5 dl vita vinbär 1 dl vatten 100 g smör 2 ägg 2 dl socker Koka vinbär med vatten. Mosa lite i vinbären så att saften kommer ut ord...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar