onsdag 22 juni 2011

Skink- och ostgifflar

Praktiskt bröd att ta med på picknick - pålägg och bröd - allt i ett. Hittade detta recept i tidningen "Hembakat" häromdan.

ca 8 stycken (ganska så stora)

25 g jäst
3/4 dl flytande margarin
1 tsk salt
1 ägg
1 msk strösocker
2 dl mjölk
ca 6,5 dl vetemjöl

Fyllning:
8 skivor
ost
4 skivor rökt skinka

Pensling:
1 ägg
vallmofrön

Smula jästen i en bunk. Tillsätt margarin, salt, ägg och socker. Värm mjölken (37 grader) och häll på. Rör om tills jästen löst sig.

Blanda i mjölet och knåda degen blank och smidig. Låt degen jäsa 45 minuter.

Häll upp degen på mjölat bakbord och kavla ut degen till en stor cirkel. Sporra den i 8 trekanter.

Lägg en ostskiva och en halv skinkskiva på varje trekant. Rulla ihop från den breda änden ned mot spetsen.

Lägg gifflarna på en plåt och låt jäsa 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över vallmofrön.

Grädda nederst i ugnen i ca 10 minuter, 225 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg