Praktiskt bröd att ta med på picknick - pålägg och bröd - allt i ett. Hittade detta recept i tidningen "Hembakat" häromdan.
ca 8 stycken (ganska så stora)
25 g jäst
3/4 dl flytande margarin
1 tsk salt
1 ägg
1 msk strösocker
2 dl mjölk
ca 6,5 dl vetemjöl
Fyllning:
8 skivor
ost
4 skivor rökt skinka
Pensling:
1 ägg
vallmofrön
Smula jästen i en bunk. Tillsätt margarin, salt, ägg och socker. Värm mjölken (37 grader) och häll på. Rör om tills jästen löst sig.
Blanda i mjölet och knåda degen blank och smidig. Låt degen jäsa 45 minuter.
Häll upp degen på mjölat bakbord och kavla ut degen till en stor cirkel. Sporra den i 8 trekanter.
Lägg en ostskiva och en halv skinkskiva på varje trekant. Rulla ihop från den breda änden ned mot spetsen.
Lägg gifflarna på en plåt och låt jäsa 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över vallmofrön.
Grädda nederst i ugnen i ca 10 minuter, 225 grader.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Ett riktigt 80-tals recept är detta. Det är ganska så fett men väldigt gott. Idag kanske man inte använder konserver på samma sätt som för 3...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar