tisdag 7 juni 2011

Räkpaj

Gillar egentligen inte räkpaj så jättemycket - men denna paj blev faktiskt riktigt god.

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
150 g margarin
3 msk kallt vatten
1 krm salt

Fyllning:
200 g skalade räkor
125 g färskost, vitlök/örter
2 dl riven ost, gärna lagrad
2 ägg
1 vitlöksklyfta
2 dl matlagningsgrädde
2 msk hackad dill
salt
peppar

Blanda vetemjöl, vatten, kallt margarin och saltet i en bunke. Arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform. Förgrädda i ca 10 minuter, 175 grader, tills den fått lite färg.

Rör samman den rivna osten, färskosten, äggen och dillen. Salta och peppra och pressa ner vitlöken. Tillsätt grädden.

Strö räkorna i pajformen (över den förgräddade degen) och häll över äggsmeten.

Grädda i ca 25 minuter, 175 grader. Låt pajen stå några minuter innan den ska serveras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg