ca 6 portioner
350 g pasta (typ penne)
2 hg kycklingfilé
2 mogna päron
3 salladslökar, skurna i tunna skivor
2 msk rostad mandel
1 hg gräddig grönmögelost
3 msk gräddfil
3 msk inkallt vatten
Koka pastan och låt den rinna av, spola av den under rinnande kallt vatten och låt rinna av igen. Låt svalna.
Lägg kycklingfilén i en stekpanna, täck med kallt vatten och låt sjuda i ca 8 minuter tills kycklingen är genomkokt, vänd filéerna då och då. Lyft upp kycklingen ur pannan, låt svalna och skär den därefter i tunna skivor och lägg dem i en skål tillsamman med pastan.
Skär itu päronen och kärna ur dem. Skär päronen i tunna skivor, ungefär lika stora som kycklingbitarna. Vänd ner päronskivorna i skålen tillsammans med salladslök och mandel.
Mixa grönmögelost och gräddfil med 3 msk kallt vatten och 1/2 tsk salt samt 1/2 tsk peppar till en slät massa i matberedare eller med mixer. Häll blandningen över salladen och blanda väl. Lägg upp salladen i en serveringsskål och garnera ev. med några snedskurna skivor salladslök. Servera salladen rumstempererad.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
-
Dag 1, kväll: 100 g rågsurdegsgrund 200 g vatten 250 g rågmjöl 175 g vetemjöl special 15 g honung 6 g salt Blanda samman alla in...
-
Ett riktigt 80-tals recept är detta. Det är ganska så fett men väldigt gott. Idag kanske man inte använder konserver på samma sätt som för 3...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar