fredag 7 oktober 2022

Vanilj- och citronrutor


Mördeg:
450 g mjukt smör
10 dl vetemjöl
3 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver

Fyllning: 
5 dl creme fraiche
4 ägg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
zest från 1 citron
saft från 1/2 citron

Sätt ugnen på 200°. Blanda alla ingredienser till mördegen i en mixer eller för hand.

Tryck ut hälften av mördegen i en långpanna, 30x40 cm.

Riv av cesten av citronen och dela den sen i två delar. Blanda sedan zesten med saften av en halv citron samt resten av ingredienserna till fyllningen.

Häll fyllningen över mördegen. Smula sedan resten av mördegen ovanpå fyllningen.

Baka i ugnen i ca 30 minuter.

Fyllningen är fortfarande lite dallrig när den tas ut ur ugnen, men den stelnar när den svalnar.

Skär i rutor när den kallnat och pudra över florsocker vid servering.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg