Mördeg:
450 g mjukt smör
10 dl vetemjöl
3 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
Fyllning:
5 dl creme fraiche
4 ägg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
zest från 1 citron
saft från 1/2 citron
Sätt ugnen på 200°. Blanda alla ingredienser till mördegen i en mixer eller för hand.
Tryck ut hälften av mördegen i en långpanna, 30x40 cm.
Riv av cesten av citronen och dela den sen i två delar. Blanda sedan zesten med saften av en halv citron samt resten av ingredienserna till fyllningen.
Häll fyllningen över mördegen. Smula sedan resten av mördegen ovanpå fyllningen.
Baka i ugnen i ca 30 minuter.
Fyllningen är fortfarande lite dallrig när den tas ut ur ugnen, men den stelnar när den svalnar.
Skär i rutor när den kallnat och pudra över florsocker vid servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar