lördag 8 oktober 2022

Äpplekaka crème fraiche och kanel

Smuldeg: 
225 g kallt smör
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
1/2 msk bakpulver

Fyllning: 
2 ägg 
3 dl lätt crème fraiche
1 dl rörsocker
1/2 tsk kanel
1,5 msk vaniljsocker
3 äpplen

Blanda smör, mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver till en smulig deg, gärna i matberedare. 

Tryck ut 2/3 av smuldegen i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter med löstagbar botten. 

För ihop ägg, creme fraiche, råsocker, kanel och vanilj. Häll fyllningen ovanpå botten. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg klyftorna ovanpå fyllningen. Strö över resten av smuldegen. 

Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen i 50-60 minuter. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg