4 portioner
5 hg benfri kotlettrad
Marinad:
2 msk olivolja
2 krm mald kummin
1-2 pressade vitlöksklyftor
2 msk senap
1 tsk salt
Tzatziki:
2 dl yoghurt (10%)
1 dl hackad persilja
1-2 vitlöksklyftor
0,5 dl olivolja
1 krm salt
0,5 krm svartpeppar
Tillbehör:
1 rödlök
hackad persilja
1 msk olivolja
2 krm salt
2 tomater
8 pitabröd
Strimla köttet och blanda med olja, kummin, vitlök, salt och senap.
Blanda alla ingredienser till tzatziki och låt stå kallt till servering.
Skala och skiva rödlöken och blanda med persilja, olja och salt. Skär tomaterna i skivor.
Stek köttet snabbt i en stekpanna lite åt gången.
Värm brödet enligt instruktioner på förpackningen.
Servera!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar