lördag 8 oktober 2022

Pasta med scampi

4 portioner

2 stora vitlöksklyftor
1 gul lök
olivolja
50 jätteräkor
1 dl vitt vin
4 dl vispgrädde
1,5 dl finriven parmesan
några droppar citronsaft
salt
vitpeppar

4 hg spagetti

Stek finhackad vitlök och gul lök i en stekpanna med lite olivolja. Löken ska inte få färg. Tillsätt scampi och låt steka med på hög värme ca 1 minut tills de blivit lite rosa. Tillsätt sedan matlagningsvin och låt koka ytterligare 1 minut. Tillsätt grädden och låt koka ihop. Tillsätt parmesanosten och låt den smälta. 

Red ev såsen med 1 tsk vetemjöl om du önskar en lite krämigare så.

Smaka av med citron, salt och peppar. 

Blanda ihop med nykokt pasta. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg