fredag 7 oktober 2022

Pizzabullar med ost och skinka

24 stycken

25 g jäst
3 dl fingervarmt vatten
1 tsk salt
2 msk raps- eller solrosolja
8-9 dl vetemjöl

Tomatsås: 
1,5 dl krossade tomater med basilika
1/2 dl tomatpuré
1 msk torkad oregano

Fyllning: 
ca 2 hg strimlad rökt skinka
ca 3 hg riven ost
lite oregano

Smula ner jästen i en bunke/assistent. Tillsätt vatten och rör runt till jästen löst upp sig. Blanda ner salt, olja och lite vetemjöl i taget. Arbeta ihop till en smidig deg i några minuter. Låt jäsa i 30-60 minuter. 

Förbered fyllningen under tiden som degen jäser: 
Blanda krossade tomater, tomatpuré och oregano till tomatsåsen.

Strimla skinkan och riv osten. 

Häll upp degen på mjölat bakbord och dela den två delar. Kavla ut en av bitarna åt gången till en rektangel. 

Bred över hälften av tomatsåsen, strö över hälften av skinkan och sen hälften av osten. Krydda gärna över ytterligare lite oregano.  

Rulla ihop degen från långsidan och skär rullen i 12 bitar som läggs på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i 20-30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. 

Upprepa allt en gång till med den andra degbollen. 

Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 8-10 minuter. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg