fredag 7 oktober 2022

Päronkaka med kanelcrumble

2 ägg
2 dl socker
50 g smör
1 dl mjölk
2,75 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
1,5 tsk kardemumma
1 nypa salt
ca 7 hg tunt skivade päron

Kanelcrumble:
75 g smör
1 dl farinsocker
1,75 dl vetemjöl
1 msk kanel
1 nypa salt

Börja med att bland ihop alla ingredienser till kanelcrumble så att det blir en smulig deg. Går bra att göra i en matberedare. 

Skala och skiva päronen tunt. Blanda med lite citron för att de inte ska bli bruna och ställ åt sidan. 

Smält smöret och låt det svalna lite. 

Vispa ägg och socker vitt och poröst. Häll i smöret och mjölken i äggsmeten och vispa. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Vänd ner försiktigt med en sked. 

Smöra och bröa en springform och häll i hälften av smeten. Fördela hälften av päronen i ett jämnt lager. Häll över resten av smeten och lägg på ytterligare ett lager med päronskivor. 

Strö kanelcrumble över kakan och grädda i 175 grader i ca 35 minuter. Känn med en sticka så att kakan är klar innan du tar ut den. 

Servera gärna med exempelvis vaniljvisp. 








    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar

    Populära inlägg