fredag 7 oktober 2022

Kardemummakaka med filmjölk

10-12 bitar

2 dl strösocker
150 g rumsvarmt smör
3 ägg
1 dl filmjölk (jag använde mellanfil)
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1,5 msk nystött kardemumma

kanel och pärlsocker till garnering

Sätt ugnen på 175 grader. 

Smöra och bröa en form, ca 22-24 cm i diameter. 

Vispa smör och socker en stund. Vispa ner ett ägg åt gången. Rör ner filmjölken. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. 

Häll ner smeten i formen och bred ut den jämt. Strö över kanel och pärlsocker.

Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Känn med en sticka så att kakan är torr. 

Håll koll så att kakan inte bränner sig, det kan behövas att du täcker över den med folie eller en plåt den sista kvarten. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg