lördag 8 oktober 2022

Mockatårta 29 cm i diameter

Tårtbottnar: 
216 g äggvita
432 g strösocker
2,5 msk potatismjöl

Rita upp stora cirklar på bakplåtspapper (ca 29 cm i diameter) och sätt på ugnen på 125 grader.

Vispa äggvitor och socker till hårt skum. Vispa sen ner potatismjölet och bred ut smeten jämnt i cirklarna. 

Grädda i 2 timmar. Ta ut ur ugnen och låt svalna helt. 

Smörkräm: 
160 g äggula (ca 8-9 st)
3,2 dl mjölk
2,4 msk pulverkaffe
2,4 msk maizena
1,6 msk vaniljsocker
8 hg smör
6,4 dl florsocker (384 g)

Blanda äggulor, mjölk, pulverkaffe, maizena och vaniljsocker i en kastrull. Koka upp och låt sjuda under omrörning i 3-4 minuter. Låt krämen svalna. 

Vispa ihop florsocker och smör och vispa sedan ihop  med en kalla kaffekrämen. 

Lägg ihop bottnarna med kräm emellan och spritsa ut kräm ovanpå. Garnera gärna med choklad, röda cocktailbär eller hackad mandel. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg