4 portioner
1 pkt gyozaplattor
Fyllning:
2 dl väldigt finhackad vitkål
250 g fläskfärs
4 tunt skivade salladslökar
3 msk japansk soya
2 tsk riven ingefära
250 g fläskfärs
4 tunt skivade salladslökar
3 msk japansk soya
2 tsk riven ingefära
2 rivna vitlöksklyftor
2 tsk sesamolja
1 msk strösocker
1 tsk fisksås
Soyadipp:
0,5 dl japansk soja
0,5 dl risvinäger
1 msk strösocker
0,5 msk sesamolja
2 salladslökar
1 msk rostade sesamfrön
1-2 tsk chiliflakes
Till servering:
ris
sallad
Blanda samman alla ingredienser förutom sesamfrön och skivad salladslök till dippsåser. Häll i små skålar och strössla sesamfrön och salladslök på toppen.
Rör samman soja, ingefära, vitlök, sesamolja, socker och fisksås och häll över köttfärsen. Tillsätt kål och skivad salladslök. Blanda väl.
Fyll gyozaplattorna med ca halv msk fyllning. Blöt kanterna med ett vått finger och vik ihop till halvmåneformade små knyten.
Stek i stekpanna i lite neutral olja i 2 minuter på hög värma. Häll på ca 1 dl vatten pannan och sätt på ett lock. Låt ånga i 3-5 minuter. Lyft sedan på locket och låt steka till botten är frasig igen.
Servera med ris och dippsås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar