lördag 8 oktober 2022

Dumplings med köttfärs

4 portioner

1 pkt gyozaplattor

Fyllning: 
2 dl väldigt finhackad vitkål
250 g fläskfärs
4 tunt skivade salladslökar
3 msk japansk soya
2 tsk riven ingefära
2 rivna vitlöksklyftor
2 tsk sesamolja
1 msk strösocker
1 tsk fisksås

Soyadipp:
0,5 dl japansk soja
0,5 dl risvinäger
1 msk strösocker
0,5 msk sesamolja
2 salladslökar
1 msk rostade sesamfrön
1-2 tsk chiliflakes

Till servering:
ris
sallad

Blanda samman alla ingredienser förutom sesamfrön och skivad salladslök till dippsåser. Häll i små skålar och strössla sesamfrön och salladslök på toppen. 

Rör samman soja, ingefära, vitlök, sesamolja, socker och fisksås och häll över köttfärsen. Tillsätt kål och skivad salladslök. Blanda väl. 

Fyll gyozaplattorna med ca halv msk fyllning. Blöt kanterna med ett vått finger och vik ihop till halvmåneformade små knyten. 

Stek i stekpanna i lite neutral olja i 2 minuter på hög värma. Häll på ca 1 dl vatten pannan och sätt på ett lock. Låt ånga i 3-5 minuter. Lyft sedan på locket och låt steka till botten är frasig igen. 

Servera med ris och dippsås. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg