fredag 7 oktober 2022

Smulpaj med hallon, kokos och havregryn

Gör 1,5 sats till en "vanlig" pajform. Gör satsen 3 gånger om du bakar i en extra stor form. 

100 g smör
1,5 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl kokos
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker

225-250 g hallon, björnbär, äpple eller annan frukt
1/2 msk potatismjöl om pajen görs med bär. 

1 msk ljus sirap att ringa över pajen

Sätt ugnen på 150-165 grader varmluft. 

Lägg alla ingredienser till pajdegen i en matberedare och arbeta ihop till en smulig deg. Tryck ut två tredjedelar av degen i en pajform. Fyll med bär eller frukt. Strössla över resterande pajdeg och ringla över sirap. Baka pajen i ca 30 minuter. 

Om du gör paj med äpplen: baka pajen lite längre tills alla äpplen är mjuka i pajen. Sockra något på äpplena

Om du gör pajen med björnbär: riv 150 g mandelmassa och lägg i pajen innan björnbären läggs i. Sockra något på björnbären. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg