fredag 7 oktober 2022

Tacochips med kyckling, guacamole och tomatsalsa

 

4 portioner

300 g chips
1/2-1 grillad kyckling, rensad och skuren i mindre bitar
1,5 burk tacosås
25 g inlagda jalapeños, skuren i mindre bitar
200 g riven ost

Tomatsalsa: 
3 stora tomater
1/2 finhackad rödlök
1/2 kruka koriander

Guacamole: 
2 avokado
1 limeklyfta
1 pressad klyfta vitlök
1 dl gräddfil

Börja med tomatsalsan: Klyfta tomater och ta bort kärnorna (det blöta i mitten). Blanda med hackad rödlök och finhackad koriander. Eller uteslut koriandern om du inte gillar det! Det blir gott ändå!

Guacamole: Skala och mosa avokadon. Blanda med lite pressad lime, vitlök och gräddfil. Smaka av med lite salt och peppar. 

Sätt ugnen på 225°. Lägg chipsen på en stor plåt. Strö över kyckling och jalapeños. Klicka över tacosåsen och strö till sist över riven ost. Gratinera i 10 minuter. 

Servera med tomatsalsan och guacamole. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg