fredag 7 oktober 2022

Cheesecakecookies med hallon och vit choklad

 
15 cookies

Ingredienser cheesecakefyllning: 
200 g färskost
4 msk florsocker
2,5 tsk vaniljsocker

Ingredienser cookies: 
200 g mjukt rumsvarmt smör
240 g strösocker
2,7 msk sirap
2,5 tsk vaniljsocker
1,3 ägg
6 dl vetemjöl
1,3 tsk bakpulver
1 nypa salt

ca 2 hg grovhackad vit choklad
90 g färska hallon

Börja med fyllningen: Vispa färskosten krämig i en skål med hjälp av en gaffel. Tillsätt florsocker och vaniljsocker och blanda försiktigt till en slät smet. Blanda inte för mycket, då blir smeten för lös. Ställ i kylskåpet. 

Grovhacka den vita chokladen. 

Vispa samman smör, socker, sirap och vaniljsocker till en fluffig smet. Tillsätt ägget och fortsätt vispa. 

Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunken och rör ner i smörsmeten med en sked eller slickepott till en jämn och kladdig deg. 

Rör till sist ner den hackade chokladen (spara lite till garnering) och färska hallon delade i bitar. Blanda mycket försiktigt. 

Låt degen stå i kyl i minst 30 minuter innan du gör kakorna. 

Sätt ugnen på 175°.

Dela degen i 15 lika stora delar. Platta ut varje del och klicka en msk cheesecakefyllning i mitten. Vik över kanterna och nyp ihop till en boll. 

Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper med ordentligt avstånd. 

Grädda kakorna i nedre delen av ugnen i ca 10 minuter. De ska bara ha hunnit gräddas i kanterna och fortfarande vara mjuka i mitten. 

Dekorera kakorna med mer choklad medan de fortfarande är varma. Låt kakorna ligga kvar på plåtarna tills de svalnat helt och hållet. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg