3 hg nudlar
4 portioner
4 portioner
3 hg blandfärs eller vegofärs
2 msk + 2 msk japansk soya
2 msk + 2 msk japansk soya
2 tsk + 2 tsk sesemolja
1 tsk risvinäger eller balsamvinäger
1 tsk strösocker
1 vitlöksklyfta
1 gul lök i tunna skivor
3 salladslökar eller ca 10 cm purjo i tunna skivor
3 msk ostronsås eller teriyakisås
svartpeppar
sesamfrö att strö över
1 tsk risvinäger eller balsamvinäger
1 tsk strösocker
1 vitlöksklyfta
1 gul lök i tunna skivor
3 salladslökar eller ca 10 cm purjo i tunna skivor
3 msk ostronsås eller teriyakisås
svartpeppar
sesamfrö att strö över
Koka nudlarna 1 minut kortare än vad som står på paketet. Skölj med vatten och låt droppa av i durkslag. Ställ åt sidan.
Blanda 2 msk olja, 2 tsk sesamolja, risvinäger, strösocker och riven vitlök. Peppra. Tillsätt färsen och blanda runt.
Hetta upp en stor panna och stek löken tills den är mjuk. Lägg i salladslök eller purjolök och stek på hög värme i några minuter. Tillsätt färsen och låt fräsa i någon minut. Rör runt och stek sen tills den är helt genomstekt.
Vänd ner nudlarna och häll på ostronsås, 2 msk soja och 1 tsk sesamolja. Stek i några minuter till under omrörning. Servera med sesamfrön och lite salladslök.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar