lördag 8 oktober 2022

Enkelt, ganska så snabbt naanbröd

4-5 bröd

1,5 dl fingervarmt vatten
2 tsk strösocker
2 tsk torrjäst
4 dl mjöl
0,5 tsk salt
2 msk smält smör + lite extra smör att pensla bröden med i stekpannan. 
2 msk yoghurt

Rör ihop jäst vatten och socker. Låt stå i ca 10 minuter. 

Häll i mjöl, salt, smör och yoghurt. Rör ihop till en deg, knåda lite. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. 

Dela degen i 4-5 lika stora delar och kavla ut 4-5 platta bröd. 

Gnid in en stekpanna med lite smör eller olja och hetta upp den till medelvärme.

Lägg de utkavlade degbitarna i pannan och grädda 3-4 minuter. Pensla ev. lite smör på några ställen på brödet. Vänd och grädda i ytterligare 2-3 minuter. 

Vira in de klara bröden i en varm handduk medan du gräddar de andra. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg