4-5 bröd
1,5 dl fingervarmt vatten
2 tsk strösocker
2 tsk torrjäst
4 dl mjöl
0,5 tsk salt
2 msk smält smör + lite extra smör att pensla bröden med i stekpannan.
2 msk yoghurt
Rör ihop jäst vatten och socker. Låt stå i ca 10 minuter.
Häll i mjöl, salt, smör och yoghurt. Rör ihop till en deg, knåda lite. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
Dela degen i 4-5 lika stora delar och kavla ut 4-5 platta bröd.
Gnid in en stekpanna med lite smör eller olja och hetta upp den till medelvärme.
Lägg de utkavlade degbitarna i pannan och grädda 3-4 minuter. Pensla ev. lite smör på några ställen på brödet. Vänd och grädda i ytterligare 2-3 minuter.
Vira in de klara bröden i en varm handduk medan du gräddar de andra.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar