fredag 7 oktober 2022

Pasta med strimlad lövbiff och svamp

 

Pasta till 4 portioner

ca 4 hg lövbiff
10 stora svampar
1 liten lök
1 vitlöksklyfta
3 dl creme frisch
2 dl vispgrädde
1 msk kalvfond
1 tsk rödvinsvinäger
salt och peppar
timjan

Strimla lövbiffen och bryn den snabbt på hög värme så att den får fin stekyta. Salta och peppra. Lägg upp på ett fat. 

Skär svampen i mindre bitar, hacka lök och vitlök och låt allt steka en stund, tills alla vätska från svampen kokat in. Salta och peppra lite. 

Häll över creme fraiche, grädde, kalvfond och rödvinsvinäger. Låt koka upp och låt sen koka några minuter. Krydda med timjan. Tillsätt lövbiffen. Rör runt och låt koka några minuter till. Smaka av med ev. lite ytterligare salt och peppar. 

Servera med nykokt pasta. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg