fredag 7 oktober 2022

Kladdkakekakor

knappt 20 stycken

Om du vill att de ska bli exakt lika stora, väg varje boll i samband med att du formar den och lägger den på plåten. Varje boll ska vara ca 30 gram för att få ut 20 kakor. 


50 g smör
150 g mjölchoklad eller mörk choklad (jag brukar ta hälften hälften)
2 dl strösocker
2 ägg
2,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt

Sätt ugnen på 175 grader.

Smält smöret. Hacka chokladen och smält ner den i smöret. 

Rör samman strösocker och ägg, rör ner den smälta chokladen. 

Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt. Rör ner i smeten och blanda väl. Ställ smeten i kylen i 15 minuter för att den ska sätta sig. 

Forms små bollar och lägg glest på en plåt med bakplåtspapper. 

Baka mitt i ugen i 8-12 minuter tills de fått fin färg och känns lagom kladdiga.  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg