knappt 20 stycken
Om du vill att de ska bli exakt lika stora, väg varje boll i samband med att du formar den och lägger den på plåten. Varje boll ska vara ca 30 gram för att få ut 20 kakor.
50 g smör
150 g mjölchoklad eller mörk choklad (jag brukar ta hälften hälften)
2 dl strösocker
2 ägg
2,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret. Hacka chokladen och smält ner den i smöret.
Rör samman strösocker och ägg, rör ner den smälta chokladen.
Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt. Rör ner i smeten och blanda väl. Ställ smeten i kylen i 15 minuter för att den ska sätta sig.
Forms små bollar och lägg glest på en plåt med bakplåtspapper.
Baka mitt i ugen i 8-12 minuter tills de fått fin färg och känns lagom kladdiga.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar