lördag 8 oktober 2022

Fläskytterfilé i sockerkaksform

4 portioner

1 fläskytterfilé
3 dl grädde
1 dl lingonsylt
1 köttbuljongtärning
2 msk soya
0,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar

Sås: 
3 dl grädde
2,5 msk vetemjöl
1 dl vatten
skyn från formen

Lägg köttet helt rått i en sockerkaksform. Blanda ihop grädde, lingonsylt, soja, smulad buljongtärning, salt och peppar. Häll över köttet i formen. 

Grädda i ugnen i 175 grader i 1,5-2 timmar. 

Ta upp köttet ur formen och låt vila i folie under tiden som du gör iordning såsen. 

Häll skyn från formen i en kastrull. Red med vetemjöl och späd med grädde och vatten. Låt koka i 3 minuter. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg