10 bufféportioner
1 kg kycklingfilé
2 msk smör
Marinad 1:
2 rivna vitlöksklyftor
0,5 dl japansk soya
0,5 dl flytande honung
0,5 dl olivolja
Marinad 2:
2 rivna vitlöksklyftor
pressad saft från 1/2 citron
1 dl olivolja
2 msk honung
2 msk rosmarin
Rör ihop alla ingredienser till marinad 1 och lägg i kycklingfiléerna. Låt stå i kylen i minst 5 timmar.
Ta ut kycklingfiléerna och torka av dem. Stek tills de fått fin färg. Lägg i ugnssäker form och ställ in i ugnen 200 grader, till kycklingen är klar (innertemperatur 68 grader).
Låt kycklingen svalna och skär den sen i tunna skivor.
Rör ihop allt till marinad 2 och häll över kycklingen. Servera!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar