lördag 8 oktober 2022

Dubbelmarinerad kyckling med citron mm

10 bufféportioner

1 kg kycklingfilé
2 msk smör

Marinad 1: 
2 rivna vitlöksklyftor
0,5 dl japansk soya
0,5 dl flytande honung
0,5 dl olivolja

Marinad 2: 
2 rivna vitlöksklyftor
pressad saft från 1/2 citron
1 dl olivolja
2 msk honung
2 msk rosmarin

Rör ihop alla ingredienser till marinad 1 och lägg i kycklingfiléerna. Låt stå i kylen i minst 5 timmar. 

Ta ut kycklingfiléerna och torka av dem. Stek tills de fått fin färg. Lägg i ugnssäker form och ställ in i ugnen 200 grader, till kycklingen är klar (innertemperatur 68 grader). 

Låt kycklingen svalna och skär den sen i tunna skivor. 

Rör ihop allt till marinad 2 och häll över kycklingen. Servera!

    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar

    Populära inlägg