lördag 8 oktober 2022

Falsk pekinganka

2 portioner

2 salladslökar
10 cm gurka
1 morot
250 g kycklingfilé
0,5 msk rapsolja
0,5 msk sesam olja
1 msk japansk soja
1 krm chiliflakes

Till servering: 
små tortillabröd
rostade sesamfrön
hoisinsås

Skär salladslökarna i 5 cm långa bitar och strimla dem sedan tunt på längden. 

Dela gurkan på längden, kärna ur och strimla den fint. Skala och strimla moroten. Lägg upp i skålar. 

Skär kycklingen i strimlor och stek dem i olja i en stekpanna tills de är genomstekta och fått lite färg i ca 5 minuter. 

Tillsätt sesamolja, soja och chiliflakes och stek ytterligare någon minut. 

Värm tortillabröden och låt var och en fylla dem med kyckling, salladslök, gurka, morot, sesamfrön och hoisinsås





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg