fredag 7 oktober 2022

Ljusa cookies med choklad

20 cookies

150 g smör
1 dl strösocker
1,25 dl farinsocker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
3,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
0,5 tsk bikarbonat
150 g choklad

Sätt ugnen på 175°. 

Smält smöret i en kastrull på medelvärme.

Vispa ihop strösocker, vaniljsocker, ägg och farinsocker till en krämig smet med elvisp. Tillsätt det smälta smöret och fortsätt vispa tills det går ihop till en jämn smet. 

Blanda vetemjöl, salt och bikarbonat i en bunke. Blanda med smörsmeten till en kladdig deg med slickepott. 

Grovhacka chokladen och blanda ner i smeten. 

Plasta in bunken och ställ i kylen i minst 20 minuter. 

Rulla degen till lika stora bollar och lägg kakbollarna på plåtarna med stort mellanrum. 

Grädda en plåt i tagit mitten av ugnen i 10-12 minuter eller tills kakorna blivit matta i färgen och fått en gräddad kant. Dekorera ev. kakorna med ännu mer choklad när de kommer ut ur ugnen. Låt kakorna svalna helt och hållet på plåten. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg