lördag 8 oktober 2022

Enkel bearnaisesås

4 portioner

150 g smör
1 hackad schalottenlök
1 dl vatten
3 msk vitvinsvinäger 
4 rumsvarma äggulor
2 tsk dragon
2 krm salt
ev. lite cayennepeppar

Smält smöret i en kastrull och ställ åt sidan. 

Koka upp vatten, vinäger och lök. Reducera (låt koka) tills ca 1 msk återstår. 

Sila av i en kopp med en tesil eller liknande. 

Häll tillbaka i kastrullen och tillsätt äggulorna. Vispa kraftigt på låg värme tills det blir ett fluffigt skum och börjar tjockna. 

Ta av kastrullen från plattan och vispa i smöret, lite i taget, samtidigt som du vispar ordentligt. 

Om såsen blir för tunn kan du värma den försiktigt samtidigt som du vispar för att få den lite tjockare. 

Tillsätt 1 tsk dragon och 1 krm salt. Smaka av. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg