4 portioner
150 g smör
1 hackad schalottenlök
1 dl vatten
3 msk vitvinsvinäger
4 rumsvarma äggulor
2 tsk dragon
2 krm salt
ev. lite cayennepeppar
Smält smöret i en kastrull och ställ åt sidan.
Koka upp vatten, vinäger och lök. Reducera (låt koka) tills ca 1 msk återstår.
Sila av i en kopp med en tesil eller liknande.
Häll tillbaka i kastrullen och tillsätt äggulorna. Vispa kraftigt på låg värme tills det blir ett fluffigt skum och börjar tjockna.
Ta av kastrullen från plattan och vispa i smöret, lite i taget, samtidigt som du vispar ordentligt.
Om såsen blir för tunn kan du värma den försiktigt samtidigt som du vispar för att få den lite tjockare.
Tillsätt 1 tsk dragon och 1 krm salt. Smaka av.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar