4 portioner
1 pkt, ca 400 g, färdig tomatsås
2 auberginer
ca 1/2 liter sönderrivet vitt bröd, typ baguett, vitt formbröd eller vitt surdegsbröd
2 hackade vitlöksklyftor
ca 3 msk persilja
4-5 dl riven ost
2 dl grekisk eller turkisk yoghurt till servering
Häll ut tomatsåsen i en ugnssäker form. Halvera auberginen och skär ett rutmönster i dem utan att skalet går sönder. Lägg auberginehalvorna ovanpå tomatsåsen. Salta, peppra och pensla med olivolja. Rosta i ugnen i ca 30 minuter, 175°.
Riv sönder brödet och blanda med vitlök, persilja och riven ost. Fördela blandningen över de rostade auberginehalvorna.
Höj värmen till 225° och gratinera allt i ca 15 minuter tills de är helt mjuka och börjar få fin färg.
Servera med yoghurt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar