lördag 8 oktober 2022

Kakdegspaj

10 bitar

Denna paj är riktigt söt, lite för söt för min smak, men gjorde på önskemål av min son. 

Pajskal: 
230 g oreokokor
120 g smör

Fyllning: 
150 g rumsvarmt smör
1,5 dl ljust farinsocker
0,5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 msk mjölk
4,5 dl vetemjöl
2,5 dl chokladknappar eller hackad choklad av valfri sort/färg

Chokladganach: 
150 g mjölkchoklad
0,75 dl vispgrädde

Garnering: 
2 st dubbeldaim eller halvt paktet hackade oreokex.

Smält smöret till pajdegen. Mixa kakorna slätt och tillsätt det smälta smöret. Rör ihop. Tryck ut i en pajform med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. Ställ i kylskåp.

Vispa smör, farinsocker, strösocker och vaniljsocker ljust och fluffigt med elvisp. Tillsätt mjölk och vetemjöl. Rör ihop till en smidig deg och arbeta in chokladknapparna. Tryck ut degen i pajskalet och jämna till på ytan. Låt stå i kylen i 30 minuter. 

Smält ihop choklad och vispgrädde i en kastrull på låg värme. Rör hela tiden. Låt svalna något och häll över pajen och låt stelna något innan du toppar med hackad daim eller oreokex. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg