fredag 7 oktober 2022

Citronmuffins med mandelmassa och hallonglasyr

12 stycken


2 dl strösocker
2 hg mandelmassa
2 hg rumsvarmt smör
4 ägg
1 1/3 dl vetemjöl (100g)
1 nypa salt
1,5 citron
1 krm vaniljpulver


Hallonglasyr:
60 g hallon
30 g strösocker
2 hg florsocker

Sätt ugnen på 180 grader. 

Riv mandelmassan grovt och blanda med vaniljpulver, strösocker och smör med en elvisp. Tillsätt ett ägg i taget och vispa lite efter varje ägg så att smeten blir ljus och luftig. Rör sedan ner mjöl och salt i smeten med en sked. 

Riv citronskalet och pressa ut saften och rör ner i smeten. 

Fyll formarna med smeten och grädda i 20 minuter. Låt svalna och vänd muffinsen uppochner. 

Koka ihop hallon och socker i ett par minuter. Sila genom en finmaskig sil. Rör sen ihop hallonsaften med florsocker till en tjock glasyr. Späd den ev med lite vatten om den blir för tjock. Ringla glasyren över muffinsen. Dekorera gärna med någon fin godisbit. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg