30-34 små bröd
25 g jäst
4 dl fingervarmt vatten
2 msk rapsolja
1,5 tsk salt
8-10 dl vetemjöl
Garnering:
ca 50 g smält smör
2 vitlöksklyftor
flingsalt
hackad persilja
Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt olja, salt och lite vetemjöl i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda ordentligt i några minuter. Låt jäsa ca 50 minuter.
Dela degen i 30-34 bitar. Forma runda bollar och skär/klipp ett kryss i dem. Lägg dem i muffinsformar. Ställ formar på en plåt Låt jäsa ytterligare 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
Blanda smör och pressad vitlök i en skål. Pensla bröden med blandningen. Strö över flingsalt och hackad persilja.
Grädda mitt i ugnen i 7-10 minuter.
Funkar det att frysa brödet?
SvaraRaderaJa, det gör det!
SvaraRaderaTack det låter bra
SvaraRadera