För 10-12 personer
2 hg digestivekex
50 g mörk choklad, 70%
75 g smör
Fyllning:
3 hg philadelfiaost
2 dl crème fraiche
2 msk majsstärkelse
1 dl strösocker
250 g hallon
1 lime, rivet skal
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
Topping:
3 gelatinblad
2,5 dl crème fraiche
1/2 dl strösocker
2 msk pressad limesaft
Sätt ugnen på 150 grader.
Mixa kex och choklad till en smulig massa. Smält smöret och blanda ner det.
Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en bakform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Tryck ut smulorna i formen. Förgrädda i ca 10 minuter.
Blanda samman philadelfiaost, crème fraiche, majsstärkelse, socker, hallon, limeskal och vaniljsocker i matberedare. Mixa samman och häll sedan fyllningen i formen. Grädda långt ner i ugnen ca 40 minuter, tills fyllningen stannat.
Låt svalna och ställ sedan cheesecaken i kylen.
Låt geletinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter. Blanda crème fraiche och socker i en kastrull och värm på svag värme. Lägg ner de urkramade gelatinbladen och låt de smälta under omrörning. Smaksätt med limesaften. Låt blandningen svalna i kallt vattenbad. Häll sen toppingen på den kalla cheesecaken. Ställ tillbaks i kylen. Servera cheesecaken helt kall.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Ett riktigt 80-tals recept är detta. Det är ganska så fett men väldigt gott. Idag kanske man inte använder konserver på samma sätt som för 3...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar