söndag 29 maj 2011

Helstekt pepparfilé

Perfekt att förbereda dagen innan maten ska serveras!

6 personer

8-9 hg oxfilé
1 tsk salt
1 msk smör + 1 msk olja till stekning
2 msk honung
1 msk grovstött rosépeppar
1/2 msk grovstött svartpeppar
1/2 msk grovstött grönpeppar
1/2 msk flingsalt

Dagen före servering: Sätt ugnen på 150 grader. Salt oxfilén. Bryn den runtom i smör och olja i en het stekpanna.  Lägg över på en plåt. Stick i en stektermometer i mitten av köttet. Stek tills köttet är minst 55 grader (rött kött), ca 35 minuter. Linda in filén i aluminiumfolie. Ställ i kylen.

Vid servering: Sätt ugnen på 150 grader. Rör ihop honung, pepparsorterna och salt. Skeda över filén tills det täcker ovansidan och sidorna. Ställ in i ugnen. Värm i ca 30 minuter (med stektermometer, innertemperaturen ska inte överstiga 55 grader). Skär upp vid servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg