Perfekt att förbereda dagen innan maten ska serveras!
6 personer
8-9 hg oxfilé
1 tsk salt
1 msk smör + 1 msk olja till stekning
2 msk honung
1 msk grovstött rosépeppar
1/2 msk grovstött svartpeppar
1/2 msk grovstött grönpeppar
1/2 msk flingsalt
Dagen före servering: Sätt ugnen på 150 grader. Salt oxfilén. Bryn den runtom i smör och olja i en het stekpanna. Lägg över på en plåt. Stick i en stektermometer i mitten av köttet. Stek tills köttet är minst 55 grader (rött kött), ca 35 minuter. Linda in filén i aluminiumfolie. Ställ i kylen.
Vid servering: Sätt ugnen på 150 grader. Rör ihop honung, pepparsorterna och salt. Skeda över filén tills det täcker ovansidan och sidorna. Ställ in i ugnen. Värm i ca 30 minuter (med stektermometer, innertemperaturen ska inte överstiga 55 grader). Skär upp vid servering.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Ett riktigt 80-tals recept är detta. Det är ganska så fett men väldigt gott. Idag kanske man inte använder konserver på samma sätt som för 3...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
-
Dag 1, kväll: 100 g rågsurdegsgrund 200 g vatten 250 g rågmjöl 175 g vetemjöl special 15 g honung 6 g salt Blanda samman alla in...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar