Om man tröttnar på att äta jordgubbarna precis som de är (om man nu kan tröttna på jordgubbar) så är det gott att marinera dem.
1 liter jordgubbar
Lag:
2 dl vatten
3/4 dl socker
1/2 dl matlagningsvin
rivet skal och saft av 1 apelsin
saft av 1/2 citron
Lagen: Koka upp vatten, socker, vin och apelsinskal och låt det koka några minuter. Sila lagen och låt den svalna. Tillsätt apelsin- och citronsaft. Lägg jordgubbarna i en skål (de stora delas). Häll lagen över och låt de stå svalt 2 timmar eller längre. Vänd jordgubbarna några gånger under tiden.
Servera jordgubbarna svala - inte kylskåpskalla.
torsdag 26 maj 2011
Marinerade jordgubbar
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
God, enkel och krämig pastasallad som kan/ska göras i god tid innan man ska äta den. Passar bra till kött och kyckling. 12 personer 1 lit...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
5 dl vita vinbär 1 dl vatten 100 g smör 2 ägg 2 dl socker Koka vinbär med vatten. Mosa lite i vinbären så att saften kommer ut ord...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar