1 liter buljong (vatten + 2 grönsaksbuljongtärningar)
5 potatisar
2 purjolökar
1 gul lök
salt och vitpeppar
1/2 - 2 dl grädde eller créme fraiche
Skär potatisen i tärningar. Koka potatisen och löken i buljong tills potatisen är så mjuk att den går att vispa. Tillsätt grädde eller crème fraiche. Smaka av med salt och vitpeppar.
Ibland när jag gör denna soppa brukar jag steka upp några korvslantar (typ wienerkorv skuren i små bitar) som jag lägger i soppan när den ska ätas. Det blir lite mer mat av det hela då.
onsdag 11 maj 2011
Potatis- och purjolökssoppa
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
ca 5 dl ca 5 hg äpple, t ex Aroma 1,5 dl ljus sirap 2 dl vatten 2 msk pressad citron (från flaska går också bra) 2 hg syltsocker ...
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar