Pajdeg:
4,5 dl vetemjöl
125 g smör
1/2 tsk bakpulver
1 dl socker
Fyllning:
3 hg björnbär (frusna eller färska)
1 msk potatismjöl
1 dl socker
vaniljkräm gjord på 3 dl vätska
Smält smöret och blanda ner de andra ingredienserna till smuldegen i kastrullen. Tryck ut ca 2/3 av pajdegen i en pajform.
Blanda björnbären med potatismjöl och socker i en bunke.
Bred ut vaniljkrämen över pajdegen. Strö över björnbären och slutligen resten av smuldegen.
Grädda i 200 grader ca 30 minuter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar