För att göra denna glass behövs 3 bunkar.
3 äggulor
2 dl socker
85 g philadelfiaost
3 äggvitor
3 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
2-3 dubbeldaim, finhackade
Vispa äggulor, socker och philadelfiaost i en bunke. Vispa grädde blandat med vaniljsocker i nästa bunke och vispa slutligen äggvitorna till hårt skum i en tredjebunke. Blanda allt (äggvitorna ska i sist). Häll i en form och ställ i frysen. Ta fram glassen ca 30 minuter innan den ska serveras.
tisdag 3 maj 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
-
Gjorde denna fyllning till ett lager i en prinsesstårta förra veckan. Den blev mycket uppskattad - både av stora och små. Receptet räcker ti...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar