4-6 personer
0,5 - 1 liter jordgubbar
1 grillad kyckling
5 dl sallad, gärna olika sorter
2 avokado
1 klyfta melon (valfri sort)
2 msk rostade pinjenötter
Basilikadressing:
1 kruka basilika
3 msk vinäger
1 krm salt
1/2 krm peppar
1 msk ljus sirap
1 dl olja
3-4 msk crème fraiche
Skiva jordgubbarna. Bena ur kycklingen och skär köttet i bitar. Strimla salladen. Dela avokadon, tag bort kärnan och skalet och skär fruktköttet i mindre bitar. Skär melonen i mindre bitar. Blanda alla ingredienserna i en skål. Strö över rostade pinjenötter.
Dressing:
Knipsa av basilikabladen och finhacka dem i en mixer. Tillsätt vinäger, salt, peppar och sirap. Häll till sist i oljan och crème fraichen. Servera dressingen till salladen.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Dag 1, kväll: 100 g rågsurdegsgrund 200 g vatten 250 g rågmjöl 175 g vetemjöl special 15 g honung 6 g salt Blanda samman alla in...
-
Ett riktigt 80-tals recept är detta. Det är ganska så fett men väldigt gott. Idag kanske man inte använder konserver på samma sätt som för 3...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar