Deg:
2,5 dl vetemjöl
125 g smör
3 msk vatten
Stuvning:
1 stor kyckling (typ grillad)
2-3 hg färska champinjoner
1 medelstor purjolök
2 msk vetemjöl
3 dl buljong
1,5 dl vispgrädde
0,5-1 tsk salt
1 krm peppar
dragon
0,5 msk soya
Blanda ihop alla ingredienserna till degen och låt den ligga kallt en stund.
Fräs svamp och purjo.
Strö över mjölet och späd med buljong och grädde. Krydda och smaka av.
Koka 10 minuter.
Tillsätt kycklingen skuren i mindre bitar.
Häll stuvningen i en smord form.
Kavla ut degen och lägg den som ett lock över stuvningen.
Pensla med ägg.
Baka i 225 grader 15-20 minuter
fredag 20 maj 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
-
Gjorde denna fyllning till ett lager i en prinsesstårta förra veckan. Den blev mycket uppskattad - både av stora och små. Receptet räcker ti...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar