Deg:
2,5 dl vetemjöl
125 g smör
3 msk vatten
Stuvning:
1 stor kyckling (typ grillad)
2-3 hg färska champinjoner
1 medelstor purjolök
2 msk vetemjöl
3 dl buljong
1,5 dl vispgrädde
0,5-1 tsk salt
1 krm peppar
dragon
0,5 msk soya
Blanda ihop alla ingredienserna till degen och låt den ligga kallt en stund.
Fräs svamp och purjo.
Strö över mjölet och späd med buljong och grädde. Krydda och smaka av.
Koka 10 minuter.
Tillsätt kycklingen skuren i mindre bitar.
Häll stuvningen i en smord form.
Kavla ut degen och lägg den som ett lock över stuvningen.
Pensla med ägg.
Baka i 225 grader 15-20 minuter
fredag 20 maj 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Idag när jag gjorde tomatsoppa blev jag väldigt sugen på nybakta frallor och började leta efter recept till snabbakade frallor. Hittade då d...
-
4 portioner 350 g okokt pasta 5 hg kassler 1/3 gurka 1 liten burk majs 1/2 fetaost 5 finstrimlade soltorkade tomater + 1...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar