12 personer
2 kg kycklingfilé
Marinad:
3 vitlöksklyftor
2 msk riven ingefära
5 msk flytande honung
1 msk sambaloelek
1,5 dl japansk soya
1,5 dl torr sherry
3 msk sesamfrön
1 kycklingbuljongtärning
Till stekning:
2 msk sesamfrön
1-2 tsk grillkrydda
Blanda vitlök, ingefära, honung och sambaloelek i en kastrull. Vispa ner soyan och sherryn. Smula buljongtärningen och tillsätt sesamfrö. Låt koka i 5 minuter. Låt marinaden kallna. Lägg kycklingen i dubbla plastpåsar och häll över marinaden. Låt ligga i kylen i 2 dygn. Vänd ibland.
Lyft upp filéerna och låt de rinna av och torka ev. av dem med papper. Lägg filéerna i en långpanna. Strö över sesemfrö och grillkrydda. Stek i mitten av ugnen ca 20 minuter tills innertemperaturen är 65 grader. Låt de svalna på plåten. Skär upp och servera. Passar bra tillsammans med en pastasallad.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Idag när jag gjorde tomatsoppa blev jag väldigt sugen på nybakta frallor och började leta efter recept till snabbakade frallor. Hittade då d...
-
4 portioner 350 g okokt pasta 5 hg kassler 1/3 gurka 1 liten burk majs 1/2 fetaost 5 finstrimlade soltorkade tomater + 1...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar