12 personer
2 kg kycklingfilé
Marinad:
3 vitlöksklyftor
2 msk riven ingefära
5 msk flytande honung
1 msk sambaloelek
1,5 dl japansk soya
1,5 dl torr sherry
3 msk sesamfrön
1 kycklingbuljongtärning
Till stekning:
2 msk sesamfrön
1-2 tsk grillkrydda
Blanda vitlök, ingefära, honung och sambaloelek i en kastrull. Vispa ner soyan och sherryn. Smula buljongtärningen och tillsätt sesamfrö. Låt koka i 5 minuter. Låt marinaden kallna. Lägg kycklingen i dubbla plastpåsar och häll över marinaden. Låt ligga i kylen i 2 dygn. Vänd ibland.
Lyft upp filéerna och låt de rinna av och torka ev. av dem med papper. Lägg filéerna i en långpanna. Strö över sesemfrö och grillkrydda. Stek i mitten av ugnen ca 20 minuter tills innertemperaturen är 65 grader. Låt de svalna på plåten. Skär upp och servera. Passar bra tillsammans med en pastasallad.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Ett riktigt 80-tals recept är detta. Det är ganska så fett men väldigt gott. Idag kanske man inte använder konserver på samma sätt som för 3...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar