tisdag 3 maj 2011

Köttfärs- och potatissoppa

2 stora lökar eller 2 purjolökar
2 tsk paprikapulver
4 råa potatisar
1 liter vatten
1 buljongtärning
2 msk tomatpuré
250 g köttfärs
salt
svartpeppar
tomat- eller paprikapulver
persilja (gärna färsk men frusen går också bra)

Skala och hacka lök och fräs den i olja i en soppgryta. Strö över paprikapulver och rör om i grytan - får ej brynas då paprikan kan bli besk i smaken. Skala och skiva potatisen och lägg ner i grytan. Tillsätt 1 liter vatten och lägg i en buljongtärning (typ grönsaksbuljong). Smaka av med tomatpuré och koka soppan i 10 minuter eller tills potatisen är mjuk. Bryn under tiden köttfärsen som sen läggs över i grytan. Smaka av med kryddor och strö över rikligt med persilja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg