2 stora lökar eller 2 purjolökar
2 tsk paprikapulver
4 råa potatisar
1 liter vatten
1 buljongtärning
2 msk tomatpuré
250 g köttfärs
salt
svartpeppar
tomat- eller paprikapulver
persilja (gärna färsk men frusen går också bra)
Skala och hacka lök och fräs den i olja i en soppgryta. Strö över paprikapulver och rör om i grytan - får ej brynas då paprikan kan bli besk i smaken. Skala och skiva potatisen och lägg ner i grytan. Tillsätt 1 liter vatten och lägg i en buljongtärning (typ grönsaksbuljong). Smaka av med tomatpuré och koka soppan i 10 minuter eller tills potatisen är mjuk. Bryn under tiden köttfärsen som sen läggs över i grytan. Smaka av med kryddor och strö över rikligt med persilja.
tisdag 3 maj 2011
Köttfärs- och potatissoppa
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
-
När dagis hade avslutningsfest blev vi bl a bjudna på en kaka som var ungefär som denna - fantastiskt god enligt mig - och jag kunde inte l...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar