onsdag 25 maj 2011

Laxpaté med romsås

Passar bra att servera tillsammans med räkor och bröd till kvällsmat - eller varför inte på julbordet eller som förrätt!

ca 16 skivor

3 hg laxfilé
3 hg torskfilé
1 tsk salt
2 msk potatismjöl
2 krm vitpeppar
3 ägg
3 dl crème fraiche

Sås:
2 dl lätt crème fraiche
1 dl mellangrädde
1 burk röd kaviar à 100 g
2 msk finhackad dill

Skär fiskfiléerna i mindre bitar och lägg dem i en matberedare eller mixer tillsammans med salt och peppar. Kör till en färs.

Tillsätt potatismjöl och ägg, ett i sänder. Tillsätt crème fraiche, lite i taget. Kör till en jämn smet.

Häll smeten i en smord 1,5 litersform. Jämna till kanterna. Täck med aluminiumfolie och grädda i nedre delen av ugnen ca 80-90 minuter. Ta bort folien när ca 15 minuter återstår.

Låt patén vila ca 15 minuter innan den stjälps upp och får kallna.

Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Smaka av.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg