onsdag 25 maj 2011

Mjölkchokladtårta med varma hallon

Perfekt att ha i frysen och bara ta fram en stund innan den ska serveras!!! Sist jag gjorde denna tårta bytte jag ut mandelmassebotten mot en vanlig kladdkaka (kan vara bra om man har mandelallergiker i sin omgivning). Använde mig då av receptet till "helt vanlig kladdkaka" och rev ner rivet skal av 1 apelsin i den smeten istället.

8-10 bitar

4 hg mandelmassa
1 ägg
3 äggvitor
4 msk kakao
rivet skal av 1 apelsin

Fyllning:
5 dl vispgrädde
3 hg mjölkchoklad
3 äggulor

Garnering:
hallon
hyvla mörk choklad

Varm hallonsås:
6 hg hallon
2 msk florsocker

Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan. Rör i ägget, lättvispade äggvitor, kakao och apelsinskal. Häll smeten  i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Låt kakan kallna.

Vispa grädden. Dela chokladen i bitar och smält över vattenbad. Ta chokladen från värmen. Rör ner en äggula i taget i chokladen. Blanda i hälften av grädden i chokladsmeten. Vänd ner resten av grädden. Häll smeten över kakan i formen. Täck över och frys i minst 4 timmar. Hit kan man förbereda.

Låt tårtan stå framme minst 30 minuter före servering. Garnera med hallon och choklad. Värm hallonen till såsen, blanda i florsocker och servera såsen varm till tårtan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg