torsdag 26 maj 2011

Morotskaka

2 ägg
2 dl socker
1,5 dl olja
50 g hackade valnötter (kan uteslutas)
3 dl finrivna morötter
1 3/4 dl vetemjöl
1 tsk kanel
1 tsk bakpulver

Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner olja, nötter och morötter. Sikta ner mjölet blandat med kanel och bakpulver. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 20 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 50 minuter.


Garnering:
50 g smör
75 g philadelfiaost
2 dl florsocker
1/2 tsk vaniljsocker
strimlade morötter

Rör smör, ost och socker till en smidig kräm. Bred krämen över den kalla kakan och garnera med lättkokta strimlade morötter. Strimlorna kokas någon minut i 1 dl vatten och 1 dl socker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg