Denna köttfärssås gjorde alltid min mamma när jag var liten. Jag använder fortfarande receptet som bas, men brukar minska på löken något och kanske lägga till lite annat istället, t ex rivna morötter och crème fraiche.
3 hg köttfärs
1 lök
1,5 msk margarin
2,5 dl vatten (jag tar ofta hälften vatten, hälften crème fraiche)
3-4 msk tomatpuré
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 krm timjan
Bryn köttfärs och lök. Tillsätt de andra ingredienserna och låt koka en stund. Servera med pasta.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Ett riktigt 80-tals recept är detta. Det är ganska så fett men väldigt gott. Idag kanske man inte använder konserver på samma sätt som för 3...
-
Denna sås passar riktigt bra till stekt och grillat kött. T o m mina barn tycker att den är god. Enklare såsrecept får man leta efter... 4...
-
Dag 1, kväll: 100 g rågsurdegsgrund 200 g vatten 250 g rågmjöl 175 g vetemjöl special 15 g honung 6 g salt Blanda samman alla in...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar